Over ons

Saar & Co Molenmeel is lokaal, ambachtelijk en puur molenmeel voor thuisbakkers. Er zijn verschillende mixen voor brood, cake en pannenkoeken, stuk voor stuk voorzien van een of meerdere eenvoudige recepten waarmee ook minder ervaren bakkers gegarandeerd de lekkerste dingen kunnen maken.

Lokaal molenmeel
Het bijzondere van Saar & Co Molenmeel ons graan 100% afkomstig is uit Nederland. Dat is uniek, veelal komt graan voor consumptie uit Frankrijk, Oost-Europa of zelfs uit Amerika. Wij geloven in de kracht van de Hollandse bodem, en nemen voor Saar & Co Molenmeel tarwe en spelt af van Nederlandse boeren.

 


Ambachtelijk molenmeel
Saar & Co Molenmeel wordt geproduceerd door Maalderij In Stormen Sterk. Een professionele ambachtelijke maalderij. Wij zijn begonnen in de ruim 170 jaar oude korenmolen ‘Sara Catharina’ in Hoenzadriel, waar Saar & Co Molenmeel dus naar is vernoemd. Inmiddels is onze maalderij verhuisd naar het nabij gelegen Rossum, waar we de zware molenstenen aandrijven met antieke gietijzeren maalstoelen.

 

 

Puur molenmeelMeel is een natuurproduct, en dat willen we graag zo houden. In sommige mixen zijn enkele hulpstoffen onvermijdelijk, maar wij zijn erg kritisch op welke stoffen wij aan ons meel toevoegen. Wij gebruiken geen onnatuurlijke toevoegingen, de E-nummers die in sommige mixen verwerkt zijn, hebben een volledig natuurlijke oorsprong (wij verweken geen zogenaamde ‘rode’ E-nummers).

 

Saar & Co Molenmeel is dus 100% lokaal, 100% ambachtelijk en 100% puur meel. En je bakt er 100% lekker mee, wat wil je nog meer? Klik dus hier om al onze meelsoorten te ontdekken, en kijk op de kaart waar je bij jou in de buurt Saar & Co molenmeel kunt vinden!